hsp in de relatie

HSP in de relatie

Mijn partner begrijpt mij niet. Ik voel me niet gehoord. Dit voelt zo onrechtvaardig! we hebben steeds ruzie om de kleinste dingen. Waarom kunnen we niet op één lijn komen? Ik kan die boosheid erg moeilijk loslaten.

Problemen

Je relatie goed houden is een uitdaging. En zeker als je Hoog Sensitief bent. Je voelt heel veel en dat kan een relatie mooier maken maar ook moeilijker. De angst om niet gezien of afgewezen te worden kan veel kapot maken. Dit kan tot steeds terugkerende problemen leiden. Als HSP (hoog sensitief persoon) is het moeilijk om emotionele dingen los te laten. Hierdoor stapelt de lading en zal dat kunnen leiden tot ruzies waarbij je dan weer niet gezien of afgewezen voelt.

Dan maar uit elkaar?

Die neiging heb je misschien soms maar dat is niet de oplossing. Als je niet leert omgaan met je eigen gevoelens dan zul je altijd blijven vastlopen. En als dat dadelijk wel kunt blijkt je partner misschien toch wel een prima match te zijn. Maar, kun je dan niet toch beter voor een sensitievere of net een minder sensitieve partner kiezen? Dit hoeft zeker niet beter te werken. Of een relatie slaagt hangt niet af van de mate van sensitiviteit maar van de capaciteit om een team te vormen.

Liever persoonlijk contact?

Je kunt ons voor vragen of een afspraak bereiken op info@hsppraktijk.nl en op 06 – 42 30 56 56.

Therapie

In therapie leer je eerst omgaan met je gevoelens en met de onzekerheden die er geraakt worden. Als er dingen zijn gebeurd die veel lading hebben wordt hiernaar gekeken en krijg je hier hulp bij. Vervolgens kunnen jullie samen kijken naar de behoefte aan steun, liefde, waardering, communicatie, probleemoplossing en intimiteit. En naar alles waar behoefte aan is. Als je elkaar weer ziet kan het heel mooi worden samen. We helpen je hier graag bij.