HSP coaching voor kinderen

Hoogsensitief… en dan?

Waarschijnlijk hoor je de term ‘hoogsensitiviteit’ en ‘hooggevoelig’ steeds vaker voorbij komen. Of hoor je iemand wel eens zeggen: ‘ik ben HSP’ (een hoogsensitief persoon). Om een persoon aan te duiden met een bovengemiddeld gevoelig zenuwstelsel, gebruiken we dergelijke termen.

Uit onderzoek is gebleken dat ongeveer een vijfde van alle mensen en dus ook kinderen hoogsensitief is: prikkels van buitenaf komen harder binnen, waardoor een kind snel overprikkeld kan raken. Zelfs gevoelens in het eigen lichaam worden sterker waargenomen.

Herken jij dat je…

… gevoeliger lijkt te zijn voor pijn dan andere kinderen?
… harde geluiden moeilijk kan verdragen?
… niet goed tegen fel licht (of TL-licht) kan?
… fysiek overweldigd kan raken door sterke geuren?
… sfeer goed kan aanvoelen in een ruimte vol met mensen?

… zich snel dingen persoonlijk aantrekt?
… zich soms ‘over-emotioneel’ voelt (of jij denkt dit wel eens over hem/haar)?
… zich heel goed kan inleven in andere mensen en leeftijdsgenootjes?
… en zo zijn er natuurlijk nog meer punten te noemen.

Doordat veel dingen heel hard binnen komen bij jouw kind, is hij of zij waarschijnlijk regelmatig snel moe, zonder dat jullie per se door hebben wat hier de oorzaak van is: de balans tussen prikkels en rust is bij HSP’ers vaak ver te zoeken. En het kan zomaar zo zijn dat je geen flauw idee hebt hoe je een dergelijke balans het beste kan creëren voor je zoon of dochter. Dat is een hele flinke klus: er is namelijk in onze maatschappij niemand die ons dat leert.

Als ‘HSP’er’ heeft jouw kind veel verschillende kwaliteiten die andere mensen vaak niet hebben (of wel, maar in mindere mate). Grote kans dat hij of zij deze niet (of onvoldoende) ziet van zichzelf. Daar is dus ruimte voor verbetering...

Als je wilt leren om…

… een gezonde balans kan creëren tussen prikkels en rust
… beter voor zichzelf leert zorgen
… beter met stressvolle situaties en prikkels om kan gaan
… de chaos in zijn/haar hoofd en lichaam kan verminderen

… minder snel overweldigd raakt door alles
… positiever over zichzelf leert denken
… op een goede manier met zijn/haar (negatieve) emoties om kan gaan
… fitter en energieker wordt

Zodat jouw zoon of dochter eindelijk weer eens de dingen kan doen die hij/zij leuk vindt, zónder zich volledig geestelijk dan wel lichamelijk uitgeput te voelen. Dan zijn jullie bij ons aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in het coachen van HSP-kinderen die regelmatig tegen de hierboven genoemde klachten aanlopen.

Nieuwsgierig geworden? Klik hieronder op de coach of therapeut die het meeste aanspreekt:

Gemma: Ik vind het vooral belangrijk om samen op zoek te gaan naar de manier die het best past bij de cliënt. Volgens mij is het belangrijk om HSP-kinderen te leren:
- Zichzelf te beschermen tegen alle binnenkomende prikkels.
- Grenzen aan te geven en te bewaken.
- Heftige emoties te leren verwerken zodat ze kunnen worden losgelaten.
Ik vind het een groot voordeel dat ik zelf ook hoogsensitief ben, zodat ik als geen ander weet wat coaching voor je kan betekenen. Ik vind het vooral heel belangrijk dat je niet alleen de lasten, maar ook de lusten van hoogsensitiviteit leert ervaren; die zijn er namelijk zeker, ook al zie je die lang niet altijd! Ik vind het ook van groot belang de cliënt het vertrouwen te geven dat er iets aan te doen is, dat het goed komt.

Tom: Mijn therapiestijl is rustig en begripvol. Cliënten vinden dat ik goed kan analyseren en aanvoelen wat ze nodig hebben. Ik kan goed confronteren als dat nodig is maar dat is altijd vanuit een motiverende en empathische houding.”

Als jullie besluiten om jouw zoon/dochter aan te melden voor een eerste intakegesprek, zullen wij uiteraard ons uiterste best doen om te kijken hoe wij jullie zo goed mogelijk kunnen helpen. Wellicht zien we jullie snel in onze praktijk en kunnen we snel samen aan de slag!

Wil je een afspraak maken of een vraag stellen?

Mijn naam is Sharda en ik ben het aanspreekpunt van HSP Praktijk. Als je contact opneemt met HSP praktijk dan help ik je graag verder met de juiste keuze voor therapeut en een behandeling. Je kunt mij bereiken op 06 – 42305656 of door een mailtje te sturen naar hulp@hsppraktijk.nl

Heb je liever dat wij contact met jou opnemen? Vul dan het formulier hieronder in. Ik neem binnen 24 uur contact met jou op.